Om Mig

Jag heter Marie-Helene 

Jag har stickat "Lyckobringare" i 10 år.

Idéen föddes när jag var nyoperead och låg hemma och var sjukskriven. Min syster var gravid och hon kom med ett mönster på en kanin och en igelkott och ville att jag skulle sticka det till bebisen. De var stickade i pälsgarn och kaninen såg ut som en gullig kanin så den stickade jag, den blev ca 1 meter lång :-)

Men igelkottarna såg enligt mig inte ut som det. Jag klurade lite och stickade sedan en igelkott som idag är mina "lyckobringare" Det första exenplaret fick inte min systerson utan min moster på sin 60-årsdag, hon samlar på igelkottar. Med tiden var det fler och fler som ville ha mina "kottar". Hösten 2003 lämnade jag in mina "kottar" för bedömning till Hantverksbutiken i City i Karlstad. De blev godkända och i 7 år var jag med där. Har även sålt "kottar" i Hantverkskällan i Arvika, Hantverksbutik i Kil och i Höör.Under åren så har min dotter Alexandra hittat på olika attribut till "kottarna" Det är hon som kommit på nappar, kepsar, hattar, tröjor och även att göra dem i olika storlekar. De går att utveckla i det oändliga det är bara fantasin som sätter gränser.

Mina "kottar" finns på flera olika platser i världen, turister tycker att de är väldigt exotiska. Igelkotten "Anders" var det första att flytta utomlands, han åkte till Mexico. En mormor köpte en till sitt barnbarn som bodde där och den skulle heta Anders eftersom det fanns en igelkott vid deras sommarstuga som de kallade för det.

Det har även flyttat igelkottar till England, Australien, Japan, Sydafrika och Tyskland. 

Att jag kallar dem för Lyckobringare beror på att enligt gammal sägen så bringar igelkotten lycka.

Så var rädd om alla igelkottar!

Visdomstavlorna har jag gjort under det senste året, en uppskattad present både vid födelsedag, dop, bröllop eller bara istället för en blomma när man är bortbjuden.


i.jpg

Följ mig...

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)